A halogatásnak ára van, avagy védekezés a “telefonos betolakodók” ellen

Utolsó módosítás:

Mostanában gyakran “hívok hideget”, vagyis ismeretlenekre csörgök rá, aztán néha kapok hideget-meleget. Sokan ezt zaklatásnak nevezik, én piackutatásnak. Azt látom, hogy a negyven év körüli emberek simán visszautasítják a nyugdíjas évekre való felkészülés megkezdését. Erre többféle kifogást találnak. Az egyik leggyakoribb az, hogy “én már sosem leszek nyugdíjas”. Húsz-huszonöt évvel ezelőtt ezt gondolta az a több mint kétmillió ember is, aki most havi rendszerességgel lesi a postást.

Én nem leszek már nyugdíjas…

Az öregségi nyugdíj átlagos összege Magyarországon 110 468 forint, ez pedig töredéke annak, amiből tisztességesen megél egy ember. Mert a tudomány jelenlegi állása szerint a nyugdíjas is ember, csak nem minden funkciója működik, a pénzkereső szoftverét pedig vírusok és egyéb kártevők támadták meg.

A nyugdíjasok fele tehát százezerből él, a másik közel fele pedig száz és kétszáz között kap. Ez a jelenlegi helyzet. Mivel egyre több az eltartott, és egyre kevesebb az eltartó, ezért lehet, hogy a mostani negyvenesek tényleg sosem lesznek nyugdíjasok.

A mostani negyvenesek tényleg sohasem lesznek nyugdíjasok, hacsak nem gondoskodnak magukról.

Ez riogatás is lehetne, ha nem lenne igaz. Ezért csak az dőlhet hátra, aki a nemzeti gázszerelő trösztből származik, vagy az, aki hosszú évek óta gondoskodik magáról.

Ezt most magam is tapasztalom, tíz-húsz évvel ezelőtt hasonló szöveggel ráztam le a “telefonos betolakodókat”, akik csak azért vannak, hogy puszta létezésükkel összezavarják a gyanútlan állampolgárt, aki dolgozik, fogyaszt és emészt a szó szoros, és a szó átvitt értelmében. Most már látom, hogy nagy hiba volt, mert a halogatásnak ára van! Mégpedig súlyos ára. Ezt mutatja be az alábbi videó.

Szeretnéd tudni, hogy miként lehetnek jobbak a nyugdíjasévek? Kérj visszahívást!