ÍGY ZSEBELI KI A MAGYART ezúttal a KAMU NAV

Utolsó módosítás:

A kapzsiság nem alkotmányos alapjog, de ennek ellenére elterjedtebb, mint a pikelysömör. Egy zöld honlap aloldala különösen nagy veszély jelent minden gyanútlan magyar állampolgár számára, aki felül a NAV-álruhába öltözött csalók trükkjének. 

Az átlagember a világhálót sok mindenre használja, a kommunikációtól az unaloműző játékok nyüsztöléséig. Az internet és a Facebook azonban kitűnő táptalaj a bűnözők számára is, akik ott "burjánozzák ki" magukat. Ezúttal a Föld megmentésére felesküdött bűnözők a lebomló szatyrok közé rejtették el az átverést, és a domain név megválasztásával Indiát is belekeverték az ügybe.

ÍGY ZSEBELI KI A MAGYART ezúttal a KAMU NAV

ÍGY ZSEBELI KI A MAGYART ezúttal a KAMU NAV

A magyar állami szervek már rég megnyitották a kisebb-nagyobb kapuikat a neten, és azokon keresztül tartják "gépivezérlés alatt" az állampolgárokat. A NAV is nemzetileg kommunikál velünk, és nem nehéz kitalálni, hogy mindenki körülbelül ugyanazt mondja, amikor kap egy levelet a NAV-tól a postaládájába.

A káromkodás helye, tetszés szerint kitöltendő: .................................................

De ha a NAV beígér egy kis visszatérítést, akkor sokan elalélnak a boldogságtól. A KAMU NAV, mert ezúttal erről van szó, az adóvisszatérítést valami furcsa indíttatásból a bankkártyákra akarja utalni. A játék arra megy ki - ki hiszi el, és ki nem - hogy az adóvisszatérítés jár neki. A kapzsi ember pedig gyakoribb, mint az afgán migráns Pest határában. Aki megadja a kártyszámát, és a 3 jegyű CVC2/CVV2 kódjád, az nem hogy 10 nap múlva nem kapja meg a beígért 73.215 Ft-ot, hanem még azt a kis pénzét is lenyúlják, ami a Black Friday után megmaradt.