Nem kell extra utasbiztosítást kötni az erdőtüzek miatt

Utolsó módosítás:

Az erdőtűz is előre nem látható, váratlan eseménynek minősül, tehát fedezi a biztosítás fogalma – jelentette ki az Inforádiónak nyilatkozva a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője. Lambert Gábor erről azt követően beszélt, hogy Görögországban majdnem százan haltak meg az Athén közelében pusztított erdőtüzekben.

Az erdőtűz nem tervezhető be

Az erdőtűz nem egy múzeumi látogatás, amit rossz idő esetére betervez az élelmes turista.

– A biztosítások lényege, hogy előre nem látható, váratlan helyzetekre vonatkoznak, és éppen ezért ilyen esetekben ugyanúgy érvényesek az utasbiztosítások azon a feltétel-, illetve fedezetrendszeren belül, amit a szerződés tartalmaz – mondta Lambert. A szakember ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy “ahol terrorveszély alakult ki, oda nem feltétlenül érvényes az utasbiztosítás”. Ezt általában tartalmazza maga a biztosítási szerződés is.

Veszélyes helyek

Azokra a helyekre, amelyeket a Külügyminisztérium nem ajánl, mert veszélyesnek minősülnek – mondjuk terrorveszély miatt – általában nem érvényes az utasbiztosítás.

Az utazásra nem javasolt térségekről a külügyminisztérium honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők. Ezek közé a területek közé tartozik például Afganisztán, valamint Algéria, Azerbajdzsán, Grúzia és Japán egyes részei, a tilalom az utóbbi esetben Fukushima prefektúrának egyes településeire vonatkozik. A nem javasolt térségek közé sorolta a külügyminisztérium Koszovó északi területeit is, vagyis a szerbek által lakott vidéket.

Szeretnéd tudni, hogy miként lehet nyugdíjad? Kérj visszahívást!