Versenysport gyermekorban: biztos, ami biztos!

Versenysport gyermekorban: biztos, ami biztos!

Utolsó módosítás:


A gyermekkorban elkezdett sportolás, leginkább pedig a versenysport sok előnnyel jár, de mire érdemes odafigyelnie annak, akinek a gyereke belemerül ebbe a nagy kalandba? A sportolás az átlagosnál nagyobb pszichés és anatómiai megterheléssel jár, hiszen az (él)sportolók nem átlagos emberek. Ezért náluk gyakoribbak a balesetek, amelyek következményeinek enyhítését szolgálja a gyermeksportbiztosítás. Íme egy biztosítás, amely rendszeresen vagy versenyszerűen sportoló, 8 és 18 közötti gyerekekre köthető.A sport segít az iskolai elvárások, a családi konfliktusok, illetve egyéb lelki negatív hatások feldolgozásában. Véd a mentális zavarok ellen, (depresszió, függőség), stressz levezető és szorongás oldó hatású. A rendszeres sport strukturálja a gyermek idejét, értelmes megoldást nyújt az unalom elűzésére.

A kihívások teljesítése elősegíti az önbizalom erősödését: ezért

a sport kemény munkára, önfegyelemre, kitartásra, akarati erőfeszítésre nevel, és küzdeni tanít.

A sportolás alkalmakat teremt és megtanít a kockázatot, bátorságot, valamint a határozottságot és a koncentráció képességet igénylő helyzetek megoldására.

A sport társaságot biztosít a gyermekek számára. Ez különösen a csapatsportokra igaz, amelyek közösségfejlesztő hatásúak, hiszen az eredmények több sportoló együttes tevékenysége által érhetők el. A gyerekek közösen dolgoznak és összefognak a közös cél elérése érdekében. A csapatban játszó sportolók egyéniségének meghatározó elemévé válik a mások iránti felelősségtudat, és az egyéni érdekekről való lemondás a közösség érdekében. Ez utóbbi szintén személyiségfejlesztő hatású.

A rendszeres sporttevékenység tehát előnyös a gyermek pszichés és testi fejlődése szempontjából. A megfelelő fizikai és mentális felkészülés mellett azonban nagyon fontos az is, hogy növeljük a fiatal sportoló és családja biztonságérzetét. Ezt segíti elő a gyermeksportbiztosítás, amely a 8 és 18 év közötti, rendszeresen sportoló gyerekek biztonságának fokozását szolgálja.

A gyermeksportbiztosítás segítik a sportoló gyermeket és családját abban, hogy túljussanak a váratlanul felmerülő akadályokon.

A biztosítás az egész világra szól, ez alól két kivétel a felelősségbiztosítási rész, amely csak az Európai Unió területén érvényes.


gyermeksport online
A balesetbiztosítás tartalmaz életbiztosítás típusú kockázati elemeket is, amelyek esetében nincs szükség előzetes orvosi vizsgálatra vagy egészségügyi kockázatelbírálásra.